Feestzaal De Meiseniersschuur – Lennik

Grote Vijverselenweg 33, 1750 Sint-Kwintens-Lennik
De Meiseniersschuur is gelegen te Lennik, het hart van  het glooiende “Pajottenland”. De site is zeer vlot bereikbaar via de assen E40 Brussel-Gent, N8 Brussel-Ninove of N285 Asse-Edingen. 
Hierboven zie de ingang van de zaal voor ons feest, volg de wegwijzer (“parking”).
Ingesloten in het domein bevindt zich een zeer ruime private parkeerruimte. 
Gelieve zo efficiënt mogelijk te parkeren zodat alle genodigden een parkeerplaats hebben.
Het Hof Wivercen dateert uit de vroege Middeleeuwen. Sinds 1974 werd het hof met monnikengeduld volledig gerestaureerd door de familie Leyssens. Ze gaven het hof haar middeleeuwse allure terug.
In de oudst gekende Tiendenbeschrijving uit 1231 komt het hof met de bijhorende wijk voor onder de naam “Wivercen” (van “Viversali” een samentrekking van het Latijnse “Vivarium” of vijvers en het Oudgermaanse “sala” of woonplaats). In 1356 werd dit geschreven als “Vivercheins”, in 1406 “Viverchines”, in 1690 “Vijverchenen” om dan uiteindelijk naar “Vijverselen” te evolueren in de recente geschiedenis.
Dankzij de ontelbare opgegraven potscherven en andere artefacten kan met zekerheid gesteld worden dat het hof behoort tot de oudste Frankisch-Merovingische nederzettingen uit de regio. Een selectie uit deze opgegraven voorwerpen kan U in de Meiseniersschuur bewonderen.